Váš reklamní servis


Na tomto webu je téměř 4000 perokreseb. Pokud jste narazili na takovou, která by vás potěšila například na tričku, hrníčku, mikině..., stačí přejít na náš e-shop a vyplnit objednávku (velikost, barvu trička, adresu...). Do poznámky vložit odkaz na poptanou ilustraci která je na těchto stránkách a není zařazena na e-shopu. Cena bude stejná jako položka na e-shopu.


 Odkaz na e-shop je vendyshop.cz 




 

Revoluce 89 - demonstrace

Perokresba © Miroslav Vomáčka, A4, 11/2015


V říjnu 1989 naplánovala organizace Nezávislé studentské sdružení STUHA na 17. listopad 1989 pietní akci k 50. výročí uzavření českých vysokých škol nacisty. Akce se měla odehrát na pražském Albertově. Oficiálním účelem mělo být uctění památky Jana Opletala, avšak radikálnější části studentů mínili využít této akce k vyjádření nespokojenosti se současnou společenskou situací a k volání po změně.

K organizaci pietní akce se připojila i pražská organizace Socialistického svazu mládeže (SSM). Aby mohla být akce oficiálně povolena, museli se organizátoři vzdát původně zamýšleného plánu na pochod do centra města. Místo toho měla demonstrace zamířit opačným směrem, na Vyšehrad. Tato podoba demonstrace byla nakonec ústředním výborem KSČ a následně i obvodním národním výborem schválena. Organizátoři demonstrace zatím vyzývali zúčastněné, aby si na manifestaci přinesli květiny.

Foto: 
Revoluce 89 - demonstrace
Třída/značka: 

Náhodný výběr perokreseb, kreseb a ilustrací na tomto webu

Panzerkampfwagen VI Tiger
Tank Tiger
100 let republiky - Masaryk
100 let repu...
Vítonice
Vítonice
Motorka
Motorka
Praha - Staroměstské náměstí
Praha - Star...
Vinařský motiv - Archlebov
Vinaři - dip...


Copyright © 1992 - 2023. All Rights Reserved.